Interfete Web Blog

Informatii despre design de interfete web si tehnologii legate de Internet. Proiectarea, implementarea si evaluarea profesionista. Cum sa inscrii interfete web in motoare de cautare si sa SPERI ca se plaseaza bine in clasamente

Un alt fel de interfete web

Bine ati venit pe blogul echipei de Interfete Web.
Vom discuta despre web development si despre interfete web in general. Aici gasiti subiecte tehnice pentru cei pasionati, dar si lucruri mai practice, pentru cei care nu sunt atat de avansati in acest subiect. Daca sunteti pasionati va asteptam cat de curand sa ne vizitati si site-ul echipei. Speram sa gasiti informatii utile si sa ne revizitati cat de curand, deoarece vom incerca sa publicam toate noutatile din domeniile legate de interfete web.

Va mai asteptam!


Astazi am invatat un lucru nou, cautand solutia pe google la o problema care a aparut cand validam o pagina cu XHTML 1.0 Transitional. Problema era ca inserasem o lista neordonata (tag-ul "ul") intr-o alta lista neordonata, iar validatorul nu a vrut sa imi faca ziua mai buna, aratandu-mi rosu in fata ochilor (semn rau, inseamna ca e de naspa).
Listele imbricate in XHTML sunt posibile, insa nu poti sa inserezi o lista intr-o alta lista asa, cum iti vine tie..Trebuie ca lista imbricata sa fie continuta intr-un list item (tag-ul "li") pentru a putea fi validata cu XHTML 1.0 Transitional, deoarece dupa standarde, elementul "ul" nu poate contine nimic altceva decat element "li".
Pentru a ne face viata mai usoara si pentru a ne pregati pentru standardul XHTML am putea sa ne apucam de pe acuma sa scriem cod 'strict HTML' (eg. sa scriem toate tag-urile cu litere mici si sa nu uitam niciodata sa inchidem un tag pe care l-am deschis anterior).

Vom reveni cu un articol complet despre standardul XHTML in postarile ulterioare.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)