Interfete Web Blog

Informatii despre design de interfete web si tehnologii legate de Internet. Proiectarea, implementarea si evaluarea profesionista. Cum sa inscrii interfete web in motoare de cautare si sa SPERI ca se plaseaza bine in clasamente

Un alt fel de interfete web

Bine ati venit pe blogul echipei de Interfete Web.
Vom discuta despre web development si despre interfete web in general. Aici gasiti subiecte tehnice pentru cei pasionati, dar si lucruri mai practice, pentru cei care nu sunt atat de avansati in acest subiect. Daca sunteti pasionati va asteptam cat de curand sa ne vizitati si site-ul echipei. Speram sa gasiti informatii utile si sa ne revizitati cat de curand, deoarece vom incerca sa publicam toate noutatile din domeniile legate de interfete web.

Va mai asteptam!


Tin pe aceasta cale sa imi exprim dezaprobarea fata de tema a 2-a data la materia de Interfete Evoluate.
Este o tema muncitoreasca, care nu o sa ne aduca nimic in plus fata de ceea ce am invatat la laboratorul aferent. Si parerile din acest articol vin in contradictie flagranta cu ce am scris in postarea anterioara, cum ca la IE (sau interfete web, cum vreti sa ii ziceti) chiar am invata lucruri care sunt de actualitate.

Da, in viata de obicei una e calda, apoi vine una rece. Iata ca a venit si aia rece. Si asta e tema a 2-a, de modelare orientata pe sarcini folosind un software care de-abia a atins in jur de vreo 6700 de download-uri in cativa ani (nu mai stiu de unde am obtinut informatia asta, daca poate fi verificata va rog spuneti-mi si mie).

Ideea de CTT (ConcurrentTaskTrees) e buna. Soft-ul e prost. Poate o fi singurul cu care se face modelare orientata pe sarcini? Aplicabilitatea conceptului e foarte mare, intr-adevar, si nu numai pentru interfete web, ci pentru orice fel de interfata cu utilizatorul. Cum sa poti sa te descurci cu un soft care are o interfata de pe vremea bunicii mele, care nu numai ca arata inestetic (doar suntem la capitolul "interfete web",nu?) dar este si partial nefunctionala? M-a chinuit nitel si la laborator, acuma ma chinuie si la tema. Tipii care au lucrat la el e clar ca nu se pricep la interfete de aplicatie. Dar daca s-ar fi orientat pe ceva interfete web? Doamne fereste, site-ul sta drept exemplu (ii poti 'strecura' date false in formularul de download, cum ar fi un email fals sau eventual al cuiva pe care vrei sa il spam-uiesti, iar el accepta bucuros, macar-macar de ai downloada softul :) )

Bun..pe deasupra, textul temei a fost formulat in graba. Din text nu iti prea dai seama exact ce se doreste de la tine...

Proiectati utilizand CTTE interfata utilizatorului uman cu siteul blogger.com.

se vor considera minim urmatoarele facilitati
1. rol utilizator - vizualizare post,adaugare comentariu, vizualizare lista de posturi, vizualizare categorii

2. rol administrator - adaugare post, adaugare link in blogroll, editare link


"Interfata utilizatorului uman cu site-ul blogger.com"..pai, io cand dau in address bar "blogger.com" ma invita sa fac login cu contul meu de google, apoi ma baga in "panoul de bord" in care pot vizualiza blogurile la care am acces ca sa postez, ori pe care le administrez (in caz ca eu le-am creat), ori bloguri pe care le urmaresc(DACA am asa ceva). Unde intervine aici conceptul de "rol utilizator"? Aaaaa...pai pot apoi sa descalcesc misterul. Poate o fi vorba de faptul ca eu, ca user, pot intra pe un blog specific (cum ar fi blogul de Interfete Web) si abia apoi ma regasesc in ipostaza de "utilizator"? asta e cu totul altceva. Cerinta temei e ambigua nitel aci.

Apoi.."vizualizare categorii". Presupun ca s-a referit la un blog de pe blogspot in care este folosit stilul nou, cel cu layout/template pe XML. Caci blog-urile pe "stil vechi" sunt pe XHTML, nu au elemente XML, si nu toate au layout-ul facut de asa natura incat sa vezi categoriile. De fapt stai, despre ce categorii e vorba !? Despre categoriile in sine sau despre postarile dintr-o anumita categorie? Eu nu sunt blogger de felul meu, nu am de unde sa stiu la ce s-a referit textul de mai sus.

"Adaugare link in blogroll". Ce e ala blogroll? La ce adaugare de link se refera? Iarasi ma intreb, o fi vorba de blog-urile facute pe stilul XML? Caci acolo ai widget-uri pe care le poti adauga in interfete web (scuzati-mi aici keyword spam-ul care strica limba romana) ale blogurilor, si unul din ele se refera la o colectie de link-uri 'favorite' pe care le poti servi pe blog.

Nici nu mai continui. Poate cineva sa ma lumineze? Pretty please. Maine e deadline-ul. Cred ca o sa ma incapatanez sa nu o fac, in semn de protest.

Hai ai nostri cu interfete web, ca stie mai multe! :D

1 comentarii

  1. IQ-mobile  

    Ai vazut bine. Pe situl lor http://giove.cnuce.cnr.it/CTTE/predownload.html
    in stanga scrie 6842 downloads, since 2002 :)

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)